A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «РУСЬКО-ЛОЗІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ»
Дергачівської міської ради Харківської області

26 квітня – є днем пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу

Дата: 26.04.2024 09:27
Кількість переглядів: 4

26 квітня 1986 року на ЧАЕС сталася найбільша в історії атомної енергії аварія, яка від внутрішніх детонацій знищила 4-ий енергоблок. З району Чорнобиля евакуйовані 175 тис. населення; кілька тижнів пізніше евакуйовані діти шкільного віку з Києва й інших населених пунктів. Чорнобильська катастрофа спричинила великі людські жертви. Чорнобиль став символом атомної небезпеки у світовому масштабі.

26 квітня – є днем пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Пом’янімо ж у цей день всіх загиблих і вклонімося їх світлій пам’яті та героїчному подвигу. Адже саме пам’ять може стати нам найсильнішим захистом від повторення Чорнобильської трагедії, а ті, хто не щадив себе на ліквідацію цієї страшної техногенної катастрофи, повинні залишатися в наших серцях священними героями і приборкувачами атомної стихії.

Нескінченна подяка нашим землякам-ліквідаторам за те, що, ризикуючи власним життям та здоров’ям, захистили нас від поширення страшних наслідків цієї аварії.

Дякуємо вам за мужність і самопожертву, виявлені в тяжкий для нашої землі час.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора